MTMedicGroup

Met zorg voor de zorg!

Waarom MTMedicGroup?

Het probleem

Binnen de zorg is er momenteel sprake van een zorgkloof: Er zijn momenteel te weinig zorgprofessionals om de grote aanvraag van hulpbehoevenden aan te kunnen. Het vooruitzicht is dat dit alleen maar meer wordt in plaats van minder, wanneer hier niets aan gedaan wordt. Daarnaast wordt de lat van bekwaamheid alleen maar hoger voor de zorgprofessional. Van werken in zelfsturende teams en omgang met zorgtechnologie tot aan alle veranderende werkwijzen, kwaliteitsstandaarden en handelingen. De zorgprofessional geeft aan dat het vaak niet meer te kunnen bolwerken. Vele verlaten hierdoor de branche en jongeren kiezen hierdoor al vaak niet meer voor de zorg.

 

                                                                         

De oplossing

De oplossing hiervoor is dat de zorgprofessional ontzorgt wordt op een manier waarin zij inspraak hebben en kunnen aangeven wat voor hen werkt en niet. MTMedicGroup legt hier de focus op en ontwikkelt innovaties die hierop gericht zijn. Niet weer een nieuwe werkwijze of oplossing gericht op het probleem alleen, maar innovaties voor en door zorgprofessionals. Vanuit verpleegkundige ervaring en vanuit onderzoeken onder zorgprofessionals uit grote netwerken (van helpende tot arts en van hulpverlener tot therapeut). Naast het ontzorgen kijkt MTMedicGroup ook naar datgene wat het werken in de zorg leuk maakt. Waar wil de zorgprofessional meer van? Ook daar is de ontwikkeling van innovaties op gericht. Dit om niet alleen problemen op te lossen, maar juist ook om weer het positieve gevoel van het werken in de zorg terug te vinden. De zorgprofessionals hebben namelijk niet alleen een baan in de zorg, zij hebben hart voor de zorg.


 

 

 

Waarom nu?

Om de zorgkloof niet nog groter te laten worden, is het belangrijk dat het werken in de zorg weer aantrekkelijker wordt, dat jongeren ook weer voor de zorg kiezen en vrijwilligers het niet als een verplichting voelen. Momenteel zijn zorgorganisaties en de overheid hier al druk mee aan de slag om dit te bewerkstelligen. Vele initiatieven worden al ingezet zoals bijvoorbeeld ‘Anders werken in de zorg’. Echter zijn deze, zoals hierboven al vermeld, vooral gericht op werkwijzen. MTMedicGroup kan hier heel goed op aansluiten en door deze omslag en de doelstellingen van het Integraal Zorgakkoord is het juist nu het juiste moment om deze innovaties op de markt te brengen. Juist nu is er zoveel ondersteuning nodig zodat de zorgprofessional het ook kan bolwerken en de doelstellingen, samen met het management, kan bewerkstelligen.

 

Hoe profileren we ons?

MTMedicGroup profileert zich niet alleen met de bedrijfscultuur, maar ook doordat er gewerkt wordt met een eigen concept: de kwaliteitscyclus. Hiermee kunnen doelen van de zorgorganisatie voor de zorg van de toekomst eerder behaald worden met minder budget. Dit levert kostenbesparing en kwaliteitsverbetering op.

 

 

Hoe fijn is het dat je medewerkers een verhoogd werkgeluk ervaren, vertrouwen hebben gekregen in zichzelf en de rest van de organisatie en zelfstandig verder kunnen zonder vele denksessies? MTMedicGroup maakt moeilijke theorie simpel, verbind management met de werkvloer en biedt kennis en handvaten aan de zorgprofessional om innoverend en gemotiveerd zelfstandig verder te kunnen gaan. Dit is mogelijk doordat MTMedicGroup bestaat uit verpleegkundig inzicht en praktijkervaring.

Er wordt gewerkt vanuit de bedoeling en Evidence Based Practice: de combinatie van de behoefte van de klant, de eigen expertise en ondersteuning van wetenschappelijke literatuur. Hierbij hanteren we ook een bottom-up benadering waarbij de eindgebruiker centraal staat.
Ook worden er eigen innovaties ontworpen die bruikbaar zijn voor zorgprofessionals, mantelzorgers en hulpbehoevenden. 


Daarnaast geeft MTMedicGroup terug aan de samenleving. Het concept wordt een stichting. Uiterlijk 2030 zal er een stichting opgericht worden met een gedeelte van de omzet van MTMedicGroup. Deze stichting wordt opgericht voor diegene die voor elkaar zorgen en zorg ontvangen: hulpbehoevenden, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals. Dit alles voor plezier, vertrouwen en zelfredzaamheid in de zorg.



E-mailen
Bellen